vasara ja nauloja koko rahalla
jos kerran sitä eristystöissä
käytettävää lasivillaa
sahata voi sahalla

lisää lahonneita lautoja ja niitä
elementtiharkkoja me näillä
alustavilla tarveainelaskelmilla
säästettiin taas markkoja

lämpöeristeenä villatäyte mineriittiseinän välissä
ei mikään varsinainen taidonnäyte mutta
hyvin se kestää kylmyyttä
-Gösta S.

Meillä kävi eilen putkimies. Saatiin viimein tuo kauhee tiskiallas tuosta pois ja siirrettyä koko vesipisteen paikka siihen, mihin ollaan suunniteltu. Tämän jälkeen sitte tietty lattialle tuli semmonen hassu muovimaton palanen parin neliön mitalta... joka sitte laatotettiin tolla samalla laatalla, mitä koko keittiön lattia. Oli se entinen asukas jostain syystä jättäny noi kaappien alaosat laatottamatta... no, onneksi oli kuitenki hommannu aikoinaan riittävän määrän laattoja ja jättäny meille, josko joskus... No, nyt kuitenkin joo. Tässä just eilen laskeskelin, että tähän meiän keittiöremppaan on menny kohta seittemän kuukautta. Hupsis. No, hiljaa hyvä tulee... sitähän tässä on hoettu alusta asti. Jaa, että mikäkö on tarinan opetus: juu, ei ehkä kannata alottaa keittiöremppaa just silloin kun olet itse aloittamassa äitiyslomaa ja puolisosi on lähdössä kolmeksi kuukaudeksi 500km:n päähän töihin. Silloin ei ole liiaksi aikaa, eikä kyllä rahaaaan. Toisaalta, empä kyllä tiedä, mikä olisi ollut juuri meille yhtään sen parempi ajankohta. Kyllä tämä kuitenkin näin on hyvä. Nythän tuo remppa on kuitenkin jo sähkömiestä vaille valmis. Uudet koneet sitten joskus, kun näyttää sille, että talous antaisi myöten.

Oman haasteensa tälle remontoimiselle on tälläviikolla tuonut tuo 2-vee uhmaikäinen tukilapsi. On meinaa hieman arka tapaus... vasaralla hakkaaminen, poraaminen, sahaaminen ja itseasiassa kaikki vähänkin vieras asia, mistä lähtee ääntä saa aikaan hirmuisen itkun ja huudon. Kuitenkaan tässä talossa ei eletä täysin lasten pillin mukaan, joten eilispäivän aikana siedätyshoito teki tehtävänsä ja enää illemmalla noista äänistä ei sitä hirmuista raivaria seurannutkaan.

Ne on luvannu täksi päiväksi hellettä ja aurinkoa! Missä se on? Kyllä minusta jo aamukahdeksalta pitäisi paistaa täydeltä terältä... etenkin jos on herännyt oman lapsensa toimesta jo puolikuusi. En ymmärrä, miten tuo voi herätä niin aikaisin ja mistä ihmeestä saa syyn, että koko aamu on käytettävä nauraa räkättämiseen. Tässä perheessä kun ei ole aamut ennen olleet naurun asioita. Minä ja tuo pahempi puolisko molemmat kuin perseelle ammuttuja karhuja.

Ei auta, kun puuron keittoon...