Sitä on jo useamman viikon odottanut, että satais lunta.
Muistaakseni vuosi sitten tähän aikaan tänne jo kertaalleen tulikin se ensilumi.
Sitten olikin taas pitkään pimeää ja harmaata... Tuo lumi kun edes vähän valaisisi näitä ilmoja.
Ei auta, kun kotona sytytellä iltaisin kynttilöitä ja aamuisin leivinuunia poltella, nyt kun kerran todella on, mitä polttaa. Tuossa jokunen tunti sitten käväsinkin ihastelemassa aittamme puuvalikoimaa... Kyllä nyt kelpaa. Tai noh, ehkä noita pienempiä puita 30-40 senttisiä, jotka saunan pesään parhaiten menisi, olisi syytä tilata jostain sillai, ettei tartteis parinkymmenen asteen pakkasilla sahailla ja yrittää epätoivoisesti pilkkoa noita pitempiä klapeja... jos mielii lämpimässä kylpeä.

Osasin kuin osasinkin valmistaa ruokaa leivinuunissamme!
Eilen iltapäivällä laitoin sen ihanan ison lihakimpaleen uuniin ja tänään palattuamme koirien kanssa lenkiltä otin paistin pois ja ah, tulipas siittä hyvä tuoksu ja näytti oikein mukavan makoisalta ja murealta. Ei muuta kuin iso veitsi käteen ja liha kappaleiksi ja kappaleet luineen, läskeineen päivineen koirien ruokakuppeihin. Me vähä niiQ leikittiin joulua ja sen leikin jälkeen nuo ei ole jaksaneet taas juuri muuta kuin olla ja maata sulatellen sitä vatsaan uponnutta possua... Taitaa iltaruoka jäädä tänään hiukka vähemmälle.

Tili tuli ja tili meni. Laskut sain kuitenkin kaikki hyvästi maksettua. Muuhun ei juuri jäänytkään.
Ajattelin viettää mahdollisimman taloudellisen viikon. Kauppaan ei tarvitse asioida, ellei vallan mahoton suklaanhimo iske... (nämä viimeaikaiset makeanhimotukset on kyllä mielettömiä..). Pakkasessa on onneksi vielä hyvästi ruokaa eikä tässä itsekseen ollessa tule ihmeitä kulutettuakaan.
Sitä kun vahvasti näyttää siltä, että seuraavan palkan jälkeen ei todellisuudessa ole hajuakaan, milloin sitä korvausta tästä elämisestä saa ja minkä verran. Kelan sairaspäivärahoille tippuessa menee oma aikansa siinä kun ne sedät ja tädit käsittelevät asioitani ja arpovat, mitä mulle myönnetään ja milloin. Ensimmäiset äitiyspäivärahatkin tulossa vasta joulun jälkeen... mutta, onhan noilla asioilla tapana järjestyä.