Kipeänä oleminen on sitte niin maailman rasittavinta. Mies siirsi tautinsa muhun, kahta kauheampana.
Kaikkihan alko siittä, kun tuo saakelin Passatti kosahti matkan varrelle palatessani itekseni Helsingistä kotiopäin. Heinolan kohalla moottori hiukan kiehahti, lämmöt nous huippulukemiin, akun varotusvalo sytty, sitte sytty moottorin lämmön varotusvalokin ja eiku soittamaan Miehelle, että nyt ei oo kuule mikään yhtään hyvin.... ja samalla auto Lahden motarilta ramppia pitkin ylös kohti Kouvolanväylää, Heinolan liepeille ja sopivaan saumaan oli pirssi pysäytettävä. Siinä sitte aikani kiroilin, puhelimeen miehelle puhelin, konepellin avasin ja ennenku ennätin edes tupakkaa sytyttämään, oli mulla jo semmonen mukava paikkakuntalainen mies apuna. Se mies siinä sitte työns autoni liikkeelle niiQ hups vaan ja sain käännettyä sen lähellä olevan kiskan pihaan, jonne sitte tilasin hinausauton ja soittelin autolle korjaajan, jonka luo vein Passatin huoltoon.

Sitte ei muutaku Matkahuollon puitteissa kohti Kuopiota, josta Mies mut haki autolla... Siitä sitte taas pari päivää eteenpäin ja olinki jo hakemassa Matkahuollon voimin autoani takaisin Heinolasta. Oli kyllä jo linja-autoasemalle mennessä helvetinmoinen kolotus ja jomotus. Joka liihasta ja niveltä särki, mutta periksi ei voinu antaa. Vaikka, Mies sanoikin voivansa ihan hyvin siirtää työpaikkahaastattelua ja hakisi auton... mutta ei niin ei. Siinä sitten horkkapalelluksissani koko matka Heinolasta kotio lämmityslaitteet täysillä aspiriinin voimin. Tää jääräpäisyys on ihan mielisairasta.Kotiuduttuani Mies pakotti pistään mittaria kainaloon ja olihan sitä kuumetta, 38,7. Ei siis pariin päivään toivoakaan päästä töihin. Just ku ois ollu kiva sauma oikeesti tehäkki töitä...

Arvatkaa vaan, onko vittumaista nukkua ja maata koko päivän? Joo, jos olis terve, ni kyllä se makaaminen sitte luonnistuu, mutta kipeänä, kun mikään ei oo hyvin ja kaikki sattuu, ni ei tuu mitää. Oon ku pahanenki kakara, joka ei pysy mitenkään aloillaan... Koko eilispäivän oli reippaasti päälle sen 38 kuumetta, mutta onneksi maltoin yön olla sängyssä, ni johan rauhottu ja tää tyttö on päättäny olla nyt terve. Sitäku tää kämppäki on ku hävityksen kauhistus. Jos lähtee neljäksi päiväksi reissuun (tai kuukaudeksi) ja Mies lähtöpäivänä toteaa kyllä mä kulta siivoan ennenku palaat... voi tuon lupauksen unohtaa samantien. Vaikka joo, ymmärrän kyllä hyvin. Mies oli oikeasti kipeänä, eikä kipeänä kukaan jaksa mitään.

Sauna ois lämmin. Sinne siis, pesemään loputkin taudit pois. Oma sauna on kyllä niin luksusta.