Isäntä käväs tasan perjantaipäivän verran kotona. Sitten jo yöksi töihin kiiruhti ja sille tielle taas toistaiseksi jäi. Sen verran kotosalla aikaan sai, että tuon nelivetosen sisältä öljyt pois laski vaihtaakseen uudet tilalle. Noh, havaittiinpas sitten edellisessä huollossa sattunut tyrimys eikä niin helpolle homma mennytkään. Tuossa kottero nyt seisoo autokatoksessa konepelti auki. Noh, enhän minä autoa täällä oikeasti mihinkään olisikaan tarvinnut.

Sen verran autoilin perjantaina heti aamusella, että kävin lasten ja tuon ison vaalean kanssa treffaamassa Kuopiossa erästä pariskuntaa, joilla oli mukanaan spinonevanhus. 12,5-vuotias vanha rouva, jolle he kaveria etsivät tuomaan hiukan lisää virtaa ja iloa elämään. Tunnin verran juteltiin, tutustuttiin puolin ja toisin sekä tykästyttiin. Lopulta tuo oma koiruutemme hyppäsi vieraaseen autoon ihan oma-aloitteisesti äitinsä ikäisen nartun seuraksi ja lähti ajelemaan kohti Orivettä. Palautusoikeuden annoin mukaan, mutta toistaiseksi näyttää hyvälle. Elo vanhan nartun kanssa sujuu, kissa on pariin otteeseen puuhun ajettu, mutta sisätiloissa jo katselivat toisiaan lähes hyväksyvästi. Pupua on seisottu, mutta sen häkkiin ei asiaa ole ja liikkuvia hevosia on jokunen kerta varovaisesti haukuttu.  Toivoa vain sopii, että tuo ratsutila on koiramme paikka loppuelämäkseen. Aika näyttää. Tämä talo on tyhjempi nyt.

Miehen lähdettyä ajelemaan taas matkoihinsa, tulikin jo anoppi tyttärensä kanssa pihaan. Ihan vain pikaisesti yökylään. Hyvä oli tuo pikainen reissu. Sain sen verran itse huokaista, että taas pari vuorokautta jaksaa itsekseen tämän arjen pyörittää, kunnes oma äitini ja lauma lapsia tänne huomenna lompsii... jonka jälkeen onkin seuraavat pari viikkoa (ainakin) yhtä hulinaa. Kuitenkin ihan toivottua hulinaa, vaikka omalta osalta raskastakin. Kesä on kuitenkin vain kerran vuodessa.

Muuten asiat sujuu, paitsi molempien lasten vatsa on jumissa. Tytön kanssa otin jo tilapäisen, lyhyen kuurinkin käyttöön, josko hieman rauhoittaisi mieltä. Pojalla taas hampaitten läpilyönti menee vatsaan saakka. Tulipa tuossa viime tai toissaviikolla poijaalle neljä hamppia samanaikaisesti ylhäälle läpi. Molempiin kulmiinkin jopa. Nyt enää nuo alakulmat, sitten päästään ehkä tästä hammastuskasta Veen kohdalla ja voidaan alkaa odotella, milloin tytölle ne ensimmäiset kunnolla läpi tulee. Vielä ei näy.