06.30-07 lapset herää, molemmat kutakuinki samoihin aikoihin. Tyttö takertuu tissiin kiinni, Vee juoksee huoneestaan makkariimme sänkyymme pussailemaan ja kutittelemaan siskoaan sekä vetämään koiraa jokaisesta karvasta. Tarkastetaan myös, että kaikilla on napa, nenä ja korva tallella... Touhutaan tovi sängyssä ja sitten ylös!

-Pyykkien viikkausta ja kaappeihin laittamista, vaippojen täyttämistä, mahdollisesti pyykkikoneen purkua. Ehkä myös tiskikoneen purku (mikäli Vee ei keittiössä, jos... niin jää pojan päikkäriaikaan).

7.30-8.00 Molemmille lapsille puurot naamaan. Usein Vee saa syödä ite (jolloin käy heti aamiaisen jälkeen kylvyssä...) samalla kun syötän tyttöä tai sitten ensin tyttö ja sitten poikanen... Vee syö myös osan siskonsa puurosta, koska se on niin NAMM!

8.30-9 Tyttö nukahtaa ekoille päikkäreille omaan pinnasänkyynsä (jossa on nyt opetellut nukkumista). Nukkuu pari tuntia.

-Veen kans leikkimistä, touhuamista, päästetään yks koirakin pihalle juoksentelemaan, siivoilua ja mitä milloinkin...

10.30-11.00 Vee nukahtaa päikkäreille (nukkuu pari tuntia, tyttö useimmiten tässä vaiheessa vielä nukkuu... jos ei, niin leikkii ja touhuaa yksin olkkarissa).

-Tyttö herää, tytölle lounas ja mahollinen jälkkäri, Veen lounaan laittoa (joko teen ite tai sitten kaupan eineksiä... mieluiten teen ite ja kerralla niin paljon, että Vee syö varmaan kolmena päivänä peräkkäin samaa lounasta)

12-13 Vee herää ja pojalle lounas

-lounaan jälkeen jos sää sallii niin ulos. Lenkitetään samalla koira jos mahollista. Veelle tärkeintä on, että pääsee tepastelemaan ympäriinsä. Ihmettelemään autoja, mopoja ja kukkia... sekä poimimaan maasta kiviä.

15.00 Välipala. Tytölle hedelmäsosetta (josta maistiaiset myös Veelle, joka syö leipää, maitoo, banskuu, jugurttii... mitä milloinki)

14.30-16.00 Tyttö toisille päikkäreille (1-2 tuntia)

Tässä välissä laitetaan Veen kanssa päivällinen ja syödään yhdessä.

Tyttö kun päikkäreiltä herää, niin hänelle päivällinen. Tai edes yritys tarjota jotain... liha- ja kasvissoseet uppoaa nihkeästi..

18.45-19.15 aikoihin tarjotaan iltapuuro molemmille. Tämän jälkeen mahdollisesti kylpy (riippuen lasten sottaisuusasteesta)

19.30 Tytön nukuttaminen, tytölle yövaippa, unipussi ja mun vanha paita kainaloon sekä tutti suuhun ja sylissä hyssytellään sekä sänkyyn asetellaan ja peppuun taputellaan. Kaikki poppakonstit kehiin... (hyvällä tuurilla nukahtaa yöunilleen siinä vartin sisällä...) jonka jälkeen Veen nukutus. Eli pojalle yövaippa, hammaspesu, oman huoneen lattialta lelut paikoilleen, lammas kainaloon (Tuttia ei oo tarvittu enää pariin viikkoon!!) ja äiti viereen, kunnes tasainen tuhina käy... (hyvinä iltoina tämäkin vartin sisällä...)

(sitten on myös niitä iltoja, jolloin täytyy säveltää ja soveltaa kun kumpikaan ei nuku ja siinä voi mennä sitten parikin tuntia, kunnes rauha maassa ja kuorsaus käy...)

Omaa aikaa: pyykit koneeseen, tiskit koneeseen, pientä huushollin raivausta, netissä hetki ja huokaus.

22-23 Tyttö herää ekan kerran tissille

n.02-03 tissiä ja tyttö nukahtaa samantein

04 tissiä...

05 tissiä....

06 tissiää....

kunnes uusi aamu ja sama toistuu toivottavasti mahdollisimman samanlaisena.

 

Mies väittää, että hänen on hankala olla kaukana töissä. Kun ei ole kotona auttamassa. Pyydellyt, jotta lähtisimme mukaansa edes joksikin yöksi, jotta hänellä olisi rauhallisempi mieli.

Näin on kuitenkin parempi. näin vältän sen, etten sitä pitkää miehen työpäivää kuluttaisi odottamiseen ja siihen toivoon, että sitten kun... niin sitten helpottaa. Mutta, kun... hän saattaa olla myös väsynyt. Hänen tarvitsee ehkä huokaista. Tai mitä vain. Se nähtiin jo alkuvuodesta, enkä halua kertausharjoituksiin. Mieluummin niin, että joko ollaan yhdessä kotona ja läsnä tai sitten ei. Raskastahan tämä toki saattaa ajoittain olla. Ei joka päivä tanssita ruusuilla. Mutta, en ole koskaan kuullut sellaisesta aikuisesta, joka lapsia maailmaan olisi synnyttänyt siksi, että moinen elämistä helpottaisi. Kyllä niiden motiivien on oltava jossain muualla...

Kotona on kuitenkin hyvä olla. Tänne kaipasin, enkä suotta.