Tän päivän neuvolakäynti, RV 35+6

Terkka: "Mitäs sulle kuuluu?"
Minä: "Tiiäks, nyt on kyllä jo supistellukki, viime viikonloppuna alko eikä loppua näy ja ihan eritavoin ku koskaan ennen!!" *yksityiskohtainen kuvailu supistusten laadusta*
Terkka: "Sä synnytät!!" (tuo oli mielestäni aika hieno oivallus naiselta, joka työkseen tapaa kuussa yli neljääkymmentä eri raskaana olevaa naista!)
Minä: "Joo, aivan varmasti. Sehän se tässä on tavoite. Viimistään kuuden viikon päästä käynnistyksellä".

Pissa: OK
Turvotus: -
Paino: +500g/vko
pienokaisen syke: 145
SF-mitta: 30cm.
Mittauksen yhteydessä pohti, voiko tämä lapsi ihan oikeasti olla näin alhaalla?!!! Puheli ääneen, kuinka tässä ei kyllä kauaa mene, kun ponnistamiseen asti päästään... ja kertoi toivovansa, että jos synnytys käynnistyy jo tällä viikolla, niin suuntaisimme sinne Naikkarille, ettei tartteis Länsiväylälle synnyttää.

Viikko sitten lääkärin painoarvio pennusta oli 2400g. Terkka totesi, jotta "Kyllä tuo nyt ainakin sen kakspuol kiloo on, muttei varmaan paljookaan enempää, eikä kyllä muuten varmana kolmikiloseksi asti ennätä, kunnes tässä maailmassa".

Hemppa oli pitkään todella alhalla. Nyt ei oltukaan tuota pariin kuukauteen viitsitty ees mitata. Tsekattiin nyt kuitenkin. Tulos: 133. Kumpikaan meistä ei oikein ottanut tuota uskoakseen. Ihmeteltiin. Mitattiin uudestaan. Uusi tulos: 134!! Kai se sitten on uskottava, että edes jotain sinnepäin...

Kerroin liitoskivuista, jotka tehneet iloisen come backin. Tuntuvat suorastaan repiviltä. Nimenomaan nivusissa. Terveydenhoitaja tuohon: "Eläpä pelottele enempää!!"

Seuraava neuvola-aika pistettiin kolmen viikon päähän. Lähtiessäni vielä tuumasi: "Yritä nyt pidätellä sitä lasta ainakin viikko jos vain suinkin ja jos oikein rajusti tuntuu ulos itteään puskevan synnytyksen alkaessa, ni mene Tammisaaren sijasta mieluummin sinne Naistenklinikalle. Jos suinkin mahdollista, elä nostele kauheesti tai kanna tuota lasta tai kumartele, kyykistele, kurottele tai mitenkään muutenkaan rasita ittees seksistä puhumattakaan. Lepää jos voit, mutta parempihan tämä kaikki on sanoa kuin tehdä... Niin, ja soittele sitten kun se lapsi on syntynyt, niin tulen kotikäynnille!".

Pitäs kai pikkuhiljaa alkaa miettiä sen sairaalakassin sisältöä... tai jopa pakkailla kassia.